GeForce GTS450 – Fermi за средния клас

ноември 12th, 2010

Резултати

И отново започваме с 3DMark Vantage, защото въпреки уверенията на Futuremark, все още няма DX11 версия на популярния тестов пакет.

Теоретичната текстурираща производителност на Radeon 5750 е малко по-ниска от тази на тествания вариант на GTS450, но въпреки това резултатът е сходен, което говори за малко по-ниската ефективност при модела на NVidia. Заедно с това предвид равния брой РОП модули при тестваните чипове, резултата в теста Collor Fillrate зависи изцяло от пропускателната способност на паметта. Parallax Occlusion Mapping показва сериозно превъзходството на моделите на AMD в него, което не  е неочаквано предвид значително по-голямата изчислителна производителност, въпреки че архитектурата Fermi се предполага да е по-подходяща за сложните шейдери. На свой ред GTS450 получава известен реванш в двата геометрични теста, като доказва че дори и използването на разпределена обработка на геометрията не е задължително условие за победа в този случай. Накрая в Perlin Noise Radeon 5700 взимат убедителна победа, дължаща се на много по-голямата им изчислителна производителност. Честно казано, този път тестовете не ни показват нищо интересно.

Накрая, според обобщените тестове на 3DMark, овърклокнатата GTS450 би трябвало да е почти на равнището на Radeon 5770 и е значително по-бърза от 5750. Ще видим дали това ще се потвърди в реалните игри.

Unigine Heaven към момента е може би най-използвания тест демонстриращ теселацията като функционалност на DX11, дори в известен смисъл прекаляващ. GTS450 успява да отмъкне още една победа за Fermi в този тест, макар че този път резултатите са по-близки. Явно не разпределената обработка на геометрията е в основата на победите на новите модели на NVidia, или може би в случая трябва да поглднем за проблем с моделите на ATI.

Страници: Предишна 1 2 3 4 5 6 Следваща