AMD A6-3500 и A4-3400 и Asrock A75M-HVS

януари 3rd, 2012

При игрите нещата не стоят много по-различно. Благодарение на повишената с 35% тактова честота, разликата между двата графични адаптер е едва около 30%, а не двойно както е според броя функционални блокове. Излгежда все пак или процесорните ядра или цялостната архитектура ограничават в някаква степен Radeon HD 6530D, тъй като чисто теоретичната разлика с 6410D е 50%, отчитайки честотите. Съдейки по резултатите от 3DMark, изглежда скоростта на паметта се оказва сериозен ограничител на скоростта на запълване и това може би е една от причните. Заедно с това по-ниските резултати в теста за запълване сочат, че при А4 освен SIMD блоковете може би са намалени и ROP блоковете (вероятно наполовина).В реалните игри разликата между А4 и А6 е такава, че докато с А6 може да играете с известен компромис всяка от избраните игри при избраните резолюции с изключение на Crysis 2, то с А4 дори старата NWN2 е на границата на игруемостта и то само благодарение на факта, че липсват динамични битки, като единствената от останалите, която може  да мине за що-годе игруема е Skyrim, благодарение на споменатия по-горе факт, че ниските кадри в градовете не са критични за цялостното преживяване. Често казано дори F1 2011 не мога да кажа че е приятно изживяване с около 30 кадъра в секунда. Така че с А4 губите най-голямото предимство на Llano, а именно възможността да играете на що-годе прилични настройки съвременните игри. Дори както се вижда ще имате проблеми и с някои от порядъчно старите.
След овърклок нещата не стоят много по-различно. А6-3500 печели много стабилните 30% прираст, колкото и А4-3400. На практика това означава че А4 се добира до нивата на А6 при стандартни честоти, като Crysis 2 остава отново извън възможностите му, а Dragon Age 2 е игруема само в DX9 режим. При А6 обаче нещата са на съвсем различно ниво, като в доста случаи виждаме производителност около и над 50 кадъра, което ви дава възможност да вдигнете разделителната способност или настройките при желание. Дори Crysis 2 става почти приятно изживяване, макар че има какво да се желае. Все пак в DX9 режим производителността минава над 30 кадъра с минимални 29. Dragon Age 2 е спокойно игруема в DX11 режим, а Skyrim e направо песен, предвид че за него не ви трябват повече от 40-тина кадъра.

Единствено Civilization остава малко по-неясна на този фон, но това се дължи на доста високата резолюция на която минава теста, като дадените точки отговарят на 12-15 кадъра. Все пак при намаляването й може да постигнете 18-20 кадъра, които би трябвало да ви позволят що-годе прилична игра.

Страници: Предишна 1 2 3 4 5 6 Следваща