AMD A8-3870K – лесният овърклок на Llano

февруари 6th, 2012

Тестовa системa

Процесор: AMD А8-3870К

Памет: 2×2 GB Corsair Dominator GT DDR3-1866 8-9-8-20-1T/DDR3-2160 9-11-9-30-2T

Дънна платка: Gigabyte GA-A75M-UD2H

Графичен адаптер: AMD Radeon HD 6550D

Твърд диск: Seagate Barracuda 7200.12 500 GB

Захранване: Seasonic S12-II 520W, 80+ Bronze сертифицирано

Охлаждане: Noctua NH-U12P SE2

Монитор: Hanspree HF237, 1920х1080

Операционна система: Windows 7 Home Premium 64-bit

Драйвер: ATI Catalyst 11.12

Настройки

Проведох тестовете с игрите само в реазделителна способност 1366х768 с намалена детайлност (в повечето случаи настройките бяха Medium) и без използване на антиалайзинг, като се старах да постигна добър компромис от качество и производителност, като този път се съсредоточих само върху тестването в DX11 режим, предвид че разполагах с най-мощната версия на графичното ядро на Llano. Когато имаше възможност активирах 16х анизотропна филтрация. Ограничих програмите за тестване на общата производителност, тъй като смятам че нещата там са горе-долу ясни, като предпочетох да тествам повече игровата производителност, тъй като това е реалното предимство на Llano. По време на тестовете зададох графичният адаптер да използва фиксирано 512 МБ от оперативната памет.

Cinebench 11.5 – често използван пакет за тестване на работата в програми за 3D моделиране и рендване.  Базира се на енджина на популярния пакет Cinema 4D. Използвах стандартните настройки.

7-zip 9.20 – доста популярен архиватор. Използвах вградения тест с 32 MB речник и 4 нишки за процесора.

x.264 bench – готов тест, използващ кодека с отворен код x.264. Използвах стандартните настройки на версия 4.0.

True Crypt 7.1 – популярна програма за криптиране на данни. Разполага с вграден тест използващ различни комбинации от алгоритми. Указах размер на буфера 500 MB и измерих резултатите в теста Serpent-Twofish-AES.

3DMark 11 – Новата версия 3DMark 11 е изцяло DX11 базирана и служи като добра отправна точка за оценката на производителността на графичните адаптери в този API. Тестът се проведе в режима Performance.

Dragon Age 2 – отрочето на Bioware е поредната популярна ролева игра на компанията. Обновения графичен енджин използва последната версия на DirectX и натоварва графичните адаптери изключително сериозно.  Използвах настройката Medium на  играта, като изключих Screen Space Ambient Occlusion, Diffusion Depth of Field, High Quality Blur, но активирах High Resolution Textures. Кадрите бяха засичани с FRAPS при кратка разходна на открито в една от локациите на играта.

Formula 1 2011 – е поредния автомобилен симулатор от Codemasters, но този път за изключително технологичния спорт на Формула 1, във версия за 2011 година. DirectX11 се използва доста активно от графичния енджин под формата на теселация, меки сенки и изчислителни шейдери. Използвах профила High в DX11 режим, както и вградения тест на играта. Резултатите са усреднени от 2 изпълнения.

Crysis 2 – наследникът на популярната игра, използвана години като еталон за графично натоварване, изненадва с доста по-оптимизирана графика, която освен че върви по-бързо, също и изглежда по-добре. Той се сдоби и с поддръжка на DX11, пакет с теселирани модели и текстури с голяма резолюция. Настройките на графиката бяха най-ниските, които колкото и странно да е в играта са отбелязани като High. Текстурите с висока резолюция бяха изключени, а Motion Blur оставих на Medium. Tеста проведох с разходка на открито засичана с FRAPS.

Civilization V – поредния представител на великата походова стратегическа поредица използва активно DX11 и теселация. Всички настройки бяха зададени на средните им стойности, където беше възможно, или на ниски. Използвах вградения тест LateGameView. Поради специфичните вътрешни настройки това беше единствения тест проведен в разделителна способност 1680х1050.

The Elder Scrolls V: Skyrim – наследникът на Oblivion е най-накрая на пазара и предлага изключително качествена графика, макар и само с DirectX 9 поддръжка, както и пристрастяващ геймплей. Тестовете проведох при настройки Ultra + 16хАФ, но с изключен АА, като тестът се състоеше в разходка из живописните пейзажи на играта.

DeusEx: Human Revolution – новата игра на SquareEnix е наследник на популярните киберпънк заглавия от миналото. Съчетава разчупен геймплей с изключително интересна и завладяваща история за възможен вариант на близкото бъдеще. Играта използва DX11, като активирах теселацията, изключх АА, включих 16хАФ и оставих всички останали стойности на стандартно положение (Normal).

Страници: Предишна 1 2 3 4 Следваща