HWBOT Country Cup 2010

През последните няколко дни имаше много интересни анонси – Intel обяви официално новите си процесори базирани на ядрото SandyBridge, AMD най-накрая докара първия Fussion на пазара и ъпдейтна листата си с нови Phenom 2 процесори и изненадващо VIA обяви достъпност на първия си двуядрен процесор, Nano X2. През следващите дни се надявам да покрия тези събития с постове по темата, но между временно бях зает с HWBOT Contry Cup 2010. Бидейки съдия в половината от овърклокинг конкурсите проведени в предишните години в България, винаги съм искал да се включа по-сериозно от другата страна.

Така че запретнах ръка, стегнах наличния хардуер, за важна част, от който трябва да благодаря за подкрепата на приятелите ни от AMD и се започна голямата борба за точки. “Косвена жертва” на тази битка беше и този резултат.

Целта беше постигната с префлашване на биоса от Asus Radeon HD 6970, който позволява използването на тяхната програма Asus Smart Doctor. За момента тя е единствения начин за промяна на напрежението на чипа. Ограничних се до 1,3 В, доказаната за AMD моделите на 40 нм техпроцес разумна максимална стойност. Благодарение на това успях да постигна преминаване на теста при честоти 1020 МХц на ядрото и 1525 МХЦ (6100 МТ/с) за паметта. Останалата част е познатата ви от последните ревюта:

Процесор: Phenom II X6 1090T @ 4 GHz.
Памет: 2×2 GB Corsair Dominator GT-2000 @ DDR3-1600 7-8-7-20-1T
Дънна платка: Asus Croshair IV Formula, AMD 890FX
Графични адаптери: AMD Radeon HD 6970
Твърд диск: Western Digital Caviar Blue 1000 GB, Hitachi P7K500, 500GB, SATA2
Захранване: Chieftec CFT-650-14C
Охлаждане: Xigmatek Thor’s Hammer + 2x Aerocool Shark Evil Black
Монитор: BenQ E2220HDP, 1920х1080
Операционна система: Windows 7 Home Premium 64-bit
Драйвер: ATI Catalyst 8.79.6.2 RC2


Разбира се не очаквам да удържа позицията дълго, с времето със сигурност ще има кой да го подобри ползвайки екстремни методи. За момента ако разгледате отделните етапи ще видите, че продължаваме борбата упорито и в голяма степен успешно, но до края на състезанието има още доста време. Така че нека всеки, който има желание да се включи, с колкото и да е малко да участва, дори и да не даде топ 3 резултат. В края на краищата два от активните етапи все още нямат достатъчно българско участие, за да вземем точки и от тях.

Дерзайте, а аз очаквам отварянето на последния етап:).

  1. Поздравления за резултата. Разбира се, че все някога някой ще го подобри, но засега топ резултата е твой.
    А топ резултат в HWBot country cup никак не е малко :)

  2. Мерси:).

  1. No trackbacks yet.