Ревю на Prolimatech Armageddon

Един от големите проблеми при съвременните върхови модели охладители е съвместимостта им с памети с високи топлоразпределители. А за съжалние в наши дни изобилства от подобни памети и от точно в най-производителните серии, точно които се очаква да се използват от потребителите на мощни охладители. Естествено има и системи, които не пречат напаметите, но като правило повечето от тях не принадлежат към високия клас. В това ревю обаче ще ви запознаем с един охладител, който с пълно право се опитва да се нареди сред върховите модели и в същото време няма проблеми с паметите – Prolimatech Armageddon.
Приятно четене

  • Trackback are closed
  • Comments (4)
    • Колю ДъБърбериан
    • април 2nd, 2012

    “Ясно е че мащабното присъствие на Intel на пазара означава и много повече системи с процесор Intel, на които може да работи охладителят, но пренебрежението към ползвателите на AMD процесори във всеки случай не прави добро впечатление.”
    АМД процесорите, интересни за овърклокърите, са на практика от няколко години в клинична смърт. Слагането на АМД закрепване в комплекта само ще го оскъпи, макар и да изглежда, че би довело и до някои положителни психологически ползи при определени потребители :) .

  1. Браво, най-накрая изтества желязото от първа ръка и се увери колко е добро. Сега ако направиш същото и с PT Megahalems (който по принцип не харесваш много) и го сравниш при равни условия с Armageddon-a – ще стане съвсем пълно сравнението :) .

  2. @rager – не мисля, че съм отричал че е добър охладител, но както и тук съм казал – не е особено изгоден финансово, особено за ползвателите на AMD системи. Реално ако не си с високи памети и нямаш читави вентилатори под ръка, по-добре направо да скочиш на някоя от двойните кули или не нещо от сорта на Corsair A70.

    @Колю ДъБърбериан – това с АМД процесорите категорично не е вярно. Достатъчно хора има, които си ползват клокнатите AMD системи. И в добавка – увеличената цена не им попречи да добавят AMD система в комплекта на доста по-евтините Prolimatеch Lynx и Panter.

    • Чефо
    • октомври 13th, 2012

    Да ви попитам, капачката (или това което опира в процесора) по-тясно ли е от самия радиатор на охладителя или са еднакво широки (питам, за да си направя сметка дали ще стига до рамта след като туря и един вентилатор) Благодаря ви предварително, изключително ще съм ви благодарен ако ми отговорите на имейл atisas3@mail.bg или скайп: chefo.todorov