Noctua анонсира нови попълнения от серията NH-Uxx

NH-U12 и NH-U9 бяха първите модели представени преди години от компанията Noctua, като техни вариации все още се предлагат от компанията със минимални изменения в дизайна. През това време обаче технологиите не стояха на едно място и ето че компанията най-накрая анонсира първите сериозно преработени модели във продуктовата линия – NH-U12S и NH-U14S. Накратко – U серията на компанията означава единичните вертикални охладители тип “кула”, така че и новите модели се характеризират с този дизайн. Голямата разлика с по-старите модели е в увеличаването на броя на топлопроводите и оптимизирането им за по-добра съвместимост с памети с високи топлоразпределители, нещо което не беше сред силните страни на досегашните NH-U12.

NH-U12S използва дизайн с 5 броя 6-милиметрови топлопроводи, като дебелината на тялото му е само 42 мм, което означава че той няма да има конфликти с високи памети, дори когато е екипиран с 2 вентилатора и се използва LGA2011 платфромата на Intel. Останалите размери са 125 мм ширина и 158 мм височина, правейки го относително компактен и добре оптимизиран за голямо разнообразие от кутии. Теглото му е относително скромните 580 гр. без вентилатора и 755 гр. заедно с него. Стандартно охладителят се окомплектова с добре познатия ви вентилатор NF-F12 PWM. Официалната му цена е 59,90 евро, като се покрива и стандартната за компанията 6-годишна гаранция.

NH-U14S пък очевидно е новият върхов модел от серията, като използва 6 броя 6-милиметрови топлопроводи, увеличавайки значително възможностите за отвеждане на топлина в сравнение с предишните U-модели, като запазва относително малка дебелина от едва 52 мм., като отново компанията гарантира пълна съвместимост с високи памети при LGA2011 платформа, но за сметка на това е 165 мм висок и цели 150 мм широк, което означава че трябва да сте малко по-внимателни при избора си на кутия. Стандартния вентилатор е версия на познатия ви NF-A15 PWM, но със скорост на въртене 1500/мин, при което се генерира максимален въздушен поток от 140,2 m³/h (82.5 CFM). 6-годишната гаранция отново е на лице, като официалната цена е 69,90 евро.

  • Trackback are closed
  • Comments (0)
  1. No comments yet.