Ivy Bridge част 2 – Core i7 3770K

февруари 1st, 2013

Тестови системи

Процесори: AMD А8-3870К, AMD FX-8150, Intel Core i7 3770K

Памет: 2×2 GB Corsair Dominator GT DDR3-2000 @ DDR3-1866 8-9-8-24-1T

Дънна платка: Gigabyte GA-A75M-UD2H, Asus CrossHair V Formula, Intel DZ77GA-70K

Графични адаптери: AMD Radeon HD 7950 @ 1000/1500 МХз (6000МТ/с)

Твърд диск: Western Digital Caviar Black 500 GB

Захранване: Seasonic X-760W, 80+ Gold сертифицирано

Охлаждане: Noctua NH-U12P SE2, Noctua NH-L12

Монитор: Hanspree HF237, 1920х1080

Операционна система: Windows 7 Home Premium 64-bit

Драйвер: ATI Catalyst 12.4,

Настройки

Тестовете в игрите проведох в два режима – 1366х768 и 1920х1080 с максимална детайлност.И в двата случая АА беше изключен. По този начин в по-ниската резолюция натоварването се прехвърля в по-голяма степен към процесора, докато във FullHD лежи почти напълно на плещите на картата. За всички останали тестове използвах само 1920х1080 разделителна способност. Използвах 64-битовите версии във всички случаи, когато това беше възможно.

AIDA 64 – новата версия на популярния доскоро Everest използвах за тестване на производителността на паметта на процесорите. Тестовете провеждах по два пъти и избирах относително по-високия набор резултати. Заедно с това изпълних и синтетичните тестове като резултатите бяха усреднени от 2 изпълнения.

PCMark 07 – новата версия на популярния тестов пакет за обща производителност излезе наскоро и се предполага да е актуализиран за текущата ситуация. Използвах само общия тест.

3DMark11 – Новата версия на бенчмарка работи само в DX11 режим, като има доста добра зависимост от процесора. Използвах режима Performance.

Cinebench 11.5 – често използван пакет за тестване на работата в програми за 3D моделиране и рендване. Базира се на енджина на популярния пакет Cinema 4D. Използвах стандартните настройки.

PovRay 3.7 RC4 – друг популярен рендерер, базиращ се на енджин с отворен код. Отново използвах стандартните настройки и вградения тест.

WinRAR 4.11 – използвах вградения тест на популярния архиватор. Тестовете проведох с включен и изключен Core Parking на Windows, тъй като при моделите на Intel тази функционалност води до намаляване на резултат, но от друга страна далеч не всеки се сеща да я изключи.

True Crypt 7.1 – популярна програма за криптиране на данни. Разполага с вграден тест използващ различни комбинации от алгоритми. Указах размер на буфера 500 MB и измерих резултатите в тестовете AES и Serpent-Twofish-AES.

7-zip 9.20 – друг набиращ все по-голяма популярност архиватор. Използвах вградения тест с 32 MB речник и съответно 4/6/8 нишки на процесор.

x.264 bench 4.0 – готов тест, използваш кодека с отворен код x.264. Използвах стандартните настройки.

CyberLink Media Espresso 6.5 – програма за прекодиране на файлове. Използвах собствен профил да прекодирам 155 MB Mpeg файл към iPad формат с h.264 кодек. Тествах в два режима – чисто софтуерно прекодиране и с използване на ускорение от видеокартата за декодиране и прекодиране на потока.

Photoshop CS6 – може би най-известният професионален редактор на изображения в света. Използвах стандартните настройки, като с хронометър засичах времето за изпълнението на два скрипта. Първият е популярният Retouch Artists Speed Test, вторият е „домашна“ компилация от действия, предоставена ми от моя приятел и колега Георги Павлов. Резултатите са усреденени от 2 изпълнения.

AutoPano Giga 2.6.3. – Autopano е програма за генериране на панорами от набор от снимки. За тестовете използвах набор от 25 изображения предоставени ми отново от Георги Павлов, като използвах стандартните настройки. Резултатите са усреденени от две изпълнения и засичани с хронометър.

Aliens vs Predator Benchmark – тестът представя поредица от сцени с участието на пришълците като използва енджина на играта в DX11 режим. Настройките бяха максималните с включена теселация и 16х анизотропна филтрация.

Formula 1 2011 – поредния автомобилен симулатор от Codemasters, но този път за изключително технологичния спорт на Формула 1. DirectX11 се използва доста активно от графичния енджин под формата на теселация, меки сенки и изчислителни шейдери. Играта беше тествана с профила Ultra. Използвах вградения тест, симулиращ състезание на една от пистите. Резултатите са усреднени от 2 изпълнения.

Just Cause 2 – Just Cause 2 е шуутър от трето лице с отворен свят, която ви предоставя много свобода на действието. Графичния енджин използва само DX10/DX10.1, като за CUDA съвместимите модели на NVidia са налични и допълнителни ефекти, като Brokeh Filter и GPU Watter. Настройките бяха максималните с включен 4хАА. Тестовете провеждах с едно от вградените демота на играта – Concrete Jungle.

Crysis 2 – наследникът на популярната игра, използвана вече години като еталон за графично натоварване изненадва със доста по-оптимизирана графика, която освен че върви по-бързо, също и изглежда по-добре. Наскоро той се сдоби и с поддръжка на DX11, пакет с теселирани модели и текстури с голяма резолюция. Настройките на графиката бяха Extreme за , тъй като Ultra настройките зависят прекалено много от графичния адаптер. Текстурите с висока резолюция бяха включени, а Motion Blur оставих на Medium. Tеста проведох с разходка на открито засичана с FRAPS.

Civilization V – поредния представител на великата походова стратегическа поредица използва активно DX11 и теселация. Всички настройки бяха зададени на максимум, като използвах вградения тест LateGameView. Поради специфичните вътрешни настройки това беше единствения тест проведен в разделителна способност 1680х1050. Проведох и втори тест – засякох времето за смятане на един ход в играта.Настройките за самата игра бяха максимално голяма карта,максимална трудност и доста напреднало развитие на играта.

Total War: Shogun 2 – подобно на Crysis 2, играта дебютира само с DirectX 9 поддръжка, но в последствие получи пач, разширяващ възможностите до DirectX 11. Използвах профила Very High с допълнително активирани SSAO, Hardware Shadows и Depth of Field в DX11 режим. За тестовете използвах въведението към битката за Okehazama.

BattleField 3 – една от най-очакваните игри на 2011-та година беше реалистичния шуутър Battlefield 3. Играта използва новата версия графичния двигател FrostByte – 2.0, като има пълна поддръжка на DX11. Всички настройки бяха на максимум, HBAO беше включен, a АА изключен. За тестовете използвах ръчно изиграване на началото на втората мисия на играта. Резултатите се измерваха с FRAPS.

The Elder Scrolls V: Skyrim – друга изключително чакана игра за 2011-та година. Запленяващия геймплей на отворения свят в Skyrim спечели много поддръжници и с пълно право я класира като една от най-добрите игри за изминалата година. В същото време графичният енджин е базиран на DirectX 9, но предлага изключително високо качество на графиката. Играта е доста лека, за това проведох теста малко по-различно. Тъй като в играта най-тежко е натоварването в градовете, тествах както с разходка извън града, така и в град Riften, като и в двата случая използва 1920х1080 разделителна способност с максимални детайли. Тестът представлява разходка на открито сред прекрасните пейзажи на играта и се засичаше с FRAPS.

Страници: Предишна 1 2 3 4 5 6 7 Следваща